plugg på golvet

Här har ni förresten bilder på hur jag spenderade min gårdagskväll...
.
Köpte med mig mat upp eftersom jag var så hungrig att jag inte
kunde vänta tills jag kommit till DC (vi får använda våra mealpoints
i affären också). Lägg märke till den enorma portion rödkål som
kom med maten.
.
Genomgång av alla kursers syllabus och inskrivning av viktiga datum
i kalendern. Nästan koll på vad som behöver läsas och göras idag...
Jordgubbar och körsbär, filtervatten och nya block.
.
Här har ni min filterflaska! Det ljusblå filtret gör att kranvattnet smakar
bättre (tvivlar på att det har någon annan effekt, men det känns bra -
har hört att kranvattnet smakar lite.. annorlunda, men det är inget jag
tänker på nu iaf).
.
.
Det har förresten tydligen varit "syllabus week" (här i USA särskriver
de nästan allt, och bara ibland - långt ifrån ofta - använder de
bindestreck) den här veckan. Första lektionen går lärarna igenom vad
som kommer under kursen, olika regler, datum, telefonnummer, salar,
litteratur och massa annat - har en syllabus på sju sidor men vanligast
är nog mellan två till fyra sidor... Undrar hur det känns när klasserna
drar igång normalt? Idag har jag iaf ett psykologiprov (dock utan krav
på plugg så jag är inte så stressad - än).

God morgon

Hade helt glömt bort att jag igår (av rädsla för att skämma ut mig på lektionerna) stängt av alla ljud på min mobil - med resultatet att inte vakna av alarmet idag. Tur då att jag ändå vaknade 8.30.. Missade dock morgonyogan som jag hade tänkt testa på The Well idag..
Har blivit lite av en expert på det här med att crasha klasser - och dessutom haft lite tur (fingers crossed). Ska till de olika ämnenas kontor idag med lappar från lärarna att de godkänt mig till sina kurser... Hoppas inte det är något extra trix som jag helt missat.. Håll tummarna för mig! Kurserna det handlar om är psykologi (som jag alltid varit intresserad av och därför verkligen ser fram emot att läsa) och Hollywood+America (kommentar nog överflödig - kursen är dock inte vad jag trodde den skulle vara - den handlar om filmens inverkan på branschen och då främst under perioden 1890-1970. Alla i klassen verkar också kunna sina grejer; directors, bolag mm - mitt filmintresse verkar inte räcka långt, men det ska bli kul att lära sig).
Tror jag skippar att gå till volleybollen idag.. OM jag skulle komma in (stort om eftersom klassen är full och läraren går efter väntelistan - och det var måånga där i måndags) betyder det att jag har lektion/träning mån&ons 10-10.50 (volleyboll) och sedan 15-16.15 (psykologi). Eftersom jag hoppas att det blir flera trevliga helgtripper kan det vara skönt att inte ha något förrän måndag eftermiddag, plus att det kan vara skönt att ha några timmar på sig i följd att läsa in sig till lektionerna. Har nog inte skrivit det innan, men här gäller det verkligen att ha läst innan lektionerna eftersom lärarna ger läxförhör/oannonserade quizzes var och varannan lektion. Låter väl kul? Inga tentaperioder här inte! Fast egentligen blir det tentaperioder också - skrev in datum för alla prov igår och mid-termsveckan och finalsveckan ser inte ut att bli så roliga.. Inget jag tänker oroa mig för ännu dock, nu ska jag iväg och fånga dagen! (gårdagens - eller var det i förrgår? dagarna går så snabbt och blandas ihop pga tidsskillnaden hemlämgtan är nu som bortblåst, märkligt det där!) Kram på er!

Tankar från solstaten

De senaste dagarna har det ringt en creepy asiat till mig, jag har bara kort och gott sagt att jag inte förstår vad han säger och att han gärna får prata engelska om han vill något. Efter dagens marketingclass (där vi hade en indier till lärare - hey, jag kommer kanske hem och kan både engelska och hindi (heter det så?)) kom jag att tänka på att det ju kan vara någon av de andra utbytesstudenterna (eftersom vi postat våra mobilnummer på vår fb-sida).. Hoppas inte det...

Svedala

Det börjar kännas att jag är borta nu.. Har träffat jättehärliga människor här, men jag saknar dom jag känt hela livet (och som känt mig hela livet).. Missförstå mig inte, jag lever drömmen och har det jättebra, lite längtan bara, men jag antar att det är högst naturligt..
Ville mest säga att jag tänker på er där hemma och hoppas det finns dom som skrapar ihop pengar för att komma och hälsa på:)
.
.
Ska förresten (förhoppningsvis) boka resa till Las fucking Vegas i veckan!
Kram från soliga och underbara California!

Back to reality...

Jag överlevde första skoldagen! Pjuh!
Dagen började med ett träningspass på The Well (fortfarande inte fått till några kort, ska skriva upp det på min to do-list). Inte så mycket folk som jag trodde, men hey - det är ju bara första skoldagen, hela veckan bjuder på gratis klasser så får se hur mycket det blir efter det. Trots att det är Amerika har jag inte sett särskilt många (enormt) feta människor. Överlag tycker jag tvärtom att folk på campus faktiskt är hyfsat vältränade. Återkommer med en uppdatering efter mer än en skoldag, jag kanske har sett en speciell del av de 28 000 studenterna.
Kom tillbaka från träningen och kollade lite på olika kurser igen och fick av en slump syn på att volleybollen började inom 30 min. Jag trodde den var på tis&tor men tydligen är den mån&ons, och krockar ej med någon kurs eftersom jag ska hoppa av den jag har mån-ons-fre (International Trade, vilket är synd för jag ville verkligen läsa den och det finns bara 40 platser, varav jag har en, men jag vill ha fredagen ledig så jag kan följa med på utflykter och uppleva saker utanför campus ju). Cyklade (har jag sagt att jag hyrt en cykel? 10 dollar för en månad hos Peak Adventures - sjukt värt) bort direkt (hey - behövde ju inte duscha om jag ändå skulle spela volleyboll?!). Hittade rätt sal och så, men alla andra var klädda i normala kläder (en hade t o m klackar). Jag kände mig dock inte som Bridget Jones i kaninkostym (träningskläder är ju typ skönaste kläderna ever?). Läraren började iaf med att ta närvaro och säga att hon inte tänkte adda någon ny förrän tidigast onsdag, och då efter väntelistan (som jag inte är på eftersom jag hade räknat bort den här kursen då den krockade med International Trade).. Jag har alltså inga stora förhoppningar om att få vara med.. Tyvärr... Jag skrev upp mig för info från skolans volleybollag häromdagen, så förhoppningsvis drar tjejerna där ihop något snart så jag får spela av mig lite!
Hem för att duscha och äta lunch, sedan var det dags för att ta mig an nya kurser. Första var Econ 101 - skön med krävande lärare.. Verkar inte vara den lättaste kursen (var flera amerikaner som tog kursen för andra gången eftersom de ej klarat den första gången.. känns ju lovande).. Klassen var full och jag är nr 11 på väntelistan så den kursen tror jag inte heller på.. Vet inte om jag vill ha den kursen heller.. Räcker om jag läser 6 units econ, och det får jag ihop med andra kurser..
Direkt efter econ 101 var det dags för att prova lyckan på Psyc 2. 122 pers, kan ju tycka att några borde ha skippat kursen.. 1 - EN! dök inte upp.. Jag hade plats 7 på väntlistan, men det här läraren gick inte efter den, utan lät mig, Queenie (exchangare från Aussie) och 2 andra tjejer komma in på kursen, men vi kanske måste sitta på golvet (som vi gjorde hela classen idag), men hey- jag är glad - har alltid velat läsa psykologi! :) Victory! Läraren verkar hur skön som helst och hon skulle göra sitt bästa för att få oss godkända, så hoppas verkligen att jag kommer in!
Efter lektionerna cyklade jag hem och gick sedan till DC med Katie, min roomie från UK. Idag blev det Chicken Fajitas med sallad och sen kaffe :)
Nu ska jag fixa allt inför skoldagen imorgon, har lektioner från kl 7.30 till 16.15, men ska crasha en del och jag tror att jag kanske skippar den första.. Är inte riktigt något jag är superintresserad av.. Kommer jag dessutom in på psykologin så behöver jag inte mer units.. Skulle dock inte ha något emot att läsa Hollywood + America imorgon:) full klass though, men hoppas jag kan komma in ändå - fingers crossed!

S'mores!

Igår kväll var det dags för S'mores. Typ som att grilla marschmallows men kexen är lite tjockare och man lägger i en skiva choklad också. Alltså nästan precis som hemma. Jag försökte förklara detta för någr amerikaner men jag tror de blev förvirrade så jag låtsades i fortsättningen att det var helt nytt för mig och att det var supergott, då verkade de nöjda.
Igår hade jag också en go halvtimme för mig själv vid poolen - alla andra tittade in i "sport-båsen" som stod uppställda utanför DC (dining commons). Ganska skönt, speciellt med tanke på att jag knappt solat sedan jag kom hit. Det är så varmt så det mesta som måste göras sker inomhus. Är dock ute också, men då är ju inte syftet att njuta av solen, utan andra saker.
Jag var i DC första gången igår, gick dit tillsammans med min amerikanska roomie (lägenhetskamrat egentligen eftersom vi ju har egna rum - tack och lov!) och min roomie från Japan. Det är en stor bamba i princip, men med massa olika stationer där man kan ta olika maträtter. Det fanns en grillsektion också, där man valde från en meny vad man ville ha och sen gjorde de rätten. Jag testade crispy chicken igår, riktigt gott! Jag är positivt överraskad över att det fanns en salladssektion och lite olika frukter att välja på, vattnet var undangömt men jag hittade det till slut! Jag tror de vill att man ska dricka läsk typ. Desserter och mjukglassmaskin (hörde du det Linda!?) finns det också. Ska försöka smygfota lite, men det är inte riktigt lika lätt här.. måste typ ha allas tillåtelse innan och sånt..
Later!

Nu kör vi!

Första dagen i skolan idag. Efter morgonens träningspass kom jag hem
och kollade lite snabbt på olika kurser och såg att volleybollen började
in 30 min. Skyndade mig iväg för att kolla hur det här med att crasha
klasser funkar. Det var fullt med folk och läraren meddelade att hon
inte tänkte adda någon förrän itidigast onsdag, och att hon då går efter
väntelistan (som jag ju inte är med på, så det blir nog tufft för mig att
få en plats). Skaffade mig iaf ett skåp i omklädningsrummet, och ja -
det ser ut som det gör på film och serier. Jag tror jag satt i iaf 15 min
och försökte klura ut hur jag skulle göra för att få upp mitt lås (ett sån't
där vridlås, inte det lättaste!) - frågade tom hon som hade hand om låsen,
då hade jag fått upp det själv 2ggr innan, men förstod verkligen inte.. Kul
att ha det där och sen inte få upp låset.. Stå efter varje träning och fiffla
med det i en kvart innan jag kommer åt handdukn.. Nu: lunch och göra mig
redo för de andra (två) klasserna jag hoppas på att kunna läsa (har ingen
på schemat idag egentligen). Full fart!

Beer pong!

Glömde ju skriva om the beer pong! De flesta gick tillbaka till skolan vid 22-tiden och då var det bara vi fyra svenskar och de amerikanska grannarna och deras vänner kvar (kinesen låg nog och sov sedan länge). Vi gick in till grannarna där de ställt upp för att spela beer pong. Ni som känner mig vet ju hur jag älskar att tävla (och vinna) så ni kan ju tänka er hur jag verkligen gick in för det här. Jag ville inte sluta innan jag vann så vi fick spela några gånger! Askul! Det här är ett spel jag definitivt kommer ta med mig hem till Sverige! I mataffärerna vid alkholgångarna har de till och med röda (och blåa) plastmuggar i ett ställ, och under muggarna ligger förpackningar med pingisbollar. Ska ta kort på det så får ni se hur det ser ut.

Poolparty & red cups!

Igår var det poolparty/housewarmingparty hos Micaela och Kristian. Startade vid 14-tiden när det var som varmast så vi började dagen/kvällen inomhus med sällskap av ac:n.
Micaela och Charlie med sina red cups:)
Tony and Charlie på väg till poolen.
Tim och Tony med red cups. Vad är mer amerikanskt än att ha red
cups at a poolparty?
Poolen på Cadillacområdet. Helt okej ändå.
Det kom ut en kines och skrek åt oss att vi bröt mot varenda regel som
finns.. Vi hittade reglerna och nej, vi bröt mot 3, kanske 4.. Några
grannar till Kristian och Micaela var med också och de sa att han varit
på typ alla som använder poolen någon gång och att det bara var att
ignorera. Kinesen påminde mig om min granne i Gbg. Lite trevliga minnen
som flashade upp sådär.. Hon skulle nog inte uppskattat om vi haft en
pool i trädgården, skulle hennes klagomål kanske vara befogade...
Och eftersom jag inte fått någon pik på att jag tar kort på mig själv
framför spegeln (ännu) så tänker jag bjuda på gårdagens outfit:
Ett av köpen från Arden Mall. Klänning från Abercrombie & Fitch. Gillar
den så mycket att jag köpte två, en mörkblå och en korall/rosa. Bra va?
Nu ska jag sätta mig och få ordning på mitt schema.. Måste kolla vilka
klasser jag behöver gå och krasha i veckan.. Usch, ser inte fram emot
det.. Det går i stort sett ut på att prata med läraren och fråga om man
kan få ta dennes klass, trots att den är full. Jag har sett för många
collegefilmer för att inte måla upp ett mardrömsscenario i stil med att jag
kommer in i klassrummet och börjar prata med den som jag tror är professorn,
men som sen visar sig vara en elev och sen skrattar alla åt mig..
wish me luck!

Fierce!

Okej, så här kommer lite mer bilder från senaste dagarna.
Orkar inte skriva något längre inlägg nu så det blir lite text till varje bild ist.
Enjoy!
Mina nya skor från Aldo. Älskar dom och har dom varje dag. Bra köp!
2 stycken fick följa med hem till frysen...
(Ja, jag har tagit kort på mig själv.) Min nya keps!
Säg hej till Michaela. Hon är tydligen smart och så.
Från Old Sacramento - turen. The American River.
På Walmart fanns det (såklart) en rulltrappa enbart för kundvagnarna.
Frågor på det?
Laser Tag! Barney Stinson dök dock aldrig upp...
Här har ni mitt nya halsband. Och nej, jag har inte gjort det själv.
Och här har ni min nya amerikan. Han heter Chad och ska få följa med hem.
Han luktar fierce.
Lite poolhäng i eftermiddags. Var uppåt 38° så det är ganska
nice att ha en pool 100 meter bort.
Jag gick loss inne på The Hornet Bookstore idag. Bland annat pyjamas (äntligen).
Får ju passa på när jag ändå är här liksom. Synd att skolan inte heter något annat.
Typ Berkeley. Harvard skulle också funka.
Jag spenderade några timmar letandes i förmiddags. Trevligt det där.
Om jag hittade något? Hmm...
Kan väl säga att man inte kan klaga på servicen i provhytten på
Victoria's Secret iaf!
Vad som finns i påsarna får ni se senare! (låter jag som en "riktigt"
bloggare now or what?!)
Min skolhoodie. Skulle gärna leva i den om det inte hade varit för den
stekande solen och de varma 38 graderna.
Det här har jag nog lite mer nytta av här. Det var ju någon som skrattade
åt mig när de fick se mina korta Nike-shorts (neongula och lila) och sa
att jag absolut inte fick ta med mig dom till USA. Well, det gjorde jag inte
så jag fick ju köpa nya i stället. Inte mitt fel.
.
Dags att lukta på min nya hoodie från Abercrombie tills jag somnar!

No need to worry!

Min käre far påpekade i ett omtänksamt mail att det nog inte vore en så bra idé att lägga upp kontonummer på bloggen, det finns ju konstiga och dumma människor. Jag vill här passa på att lugna er som, med min pappa, oroat sig över mig. Jag har mer mellan öronen än ni kanske tror - jag vill dock meddela att min ton i bland (ganska ofta faktiskt) är åt det mer ironiska och sarkastiska hållet, något som inte alltid är så lätt att urskilja, och speciellt inte i skrift. Ska försöka bli bättre på att inte skriva dumma saker som kan misstolkas (eller tas för idioti). Alltså, det där med kontonummer var inte seriöst. Däremot det där med bidrag. Vid intresse, lämna en kommentar så hugger jag tag i er.

Hooters!

Vi försöker verkligen insupa hela den amerikanska kulturen här borta - ikväll var vi på Hooters. Inte bara stora bröst, det var stora margaritas också.
Inte så svårt att gissa vilka som var gladast över att (äntligen) vara på Hooters (hint: gråa tröjor).

Payday

Igår blev jag av med pengar. Mycket pengar. Boven heter kurslitteratur. Jag hade tur som kunde hyra nästan alla mina böcker (behöver köpa två) så det drog ner kostnaderna lite... Böckerna igår gick på lite under 300 dollar och de jag behöver köpa kostar nog 200 dollar ihop ungefär... Jämnar väl ut sig, i Sverige är kurslitteraturen billigare (eller snarare mindra dyr) men här är maten billigare.. Man får liksom prioritera som student.. Mat eller böcker, böcker eller mat? nej, det ska nog gå bra, det är ju lönedag idag! Jag slog faktiskt till på ett nagellack från Essie. California coral heter det passande nog. Och det kostade en bråkdel av böckerna så jag tyckte jag kunde vara värd det (tog bara med mig 4 st hemifrån för att kunna köpa nya här - alla vet ju hur galen jag är i nagellack).

Mission completed.

Uppdatering efter tvätten: Det gick galant och jag har nu rena kläder och handdukar. Bra va? Nu kanske det verkar som att jag aldrig någonsin har tvättat förut, men det har jag ju faktiskt (!), tvättmaskinen såg bara lite annorlunda ut jämfört med den hemma. Så det så!

chore time!

Och det firar jag med att cykla till Target och köpa tvätt- och sköljmedel. Behöver knappast säga att jag är nervös för hur tvättandet ska gå.. Ska iaf ner och prova lyckan nu.. Håll tummarna för att jag inte krymper eller missfärgar något (skulle iofs vara en utmärkt ursäkt till att köpa nya kläder... hmm..) fortsättning följer...

btw

Det var förresten inte bara på Body Shop jag ägnade mig åt tröstshopping - köpte ett par nya Converse (planerat), ett par espadrillos - Aldo (typ) och ett halsband - Aldo. Om jag ändå ska nörda mig och blogga så kanske jag skulle fundera på att lägga upp dagens outfit också? Hmm, får fundera på det lite ;)

Neeeeej!

Det som inte får hända har hänt! Jag pratar såklart om att Sephora tagit bort sitt egna märke ur sortimentet (Iaf här i Sacramento, någon som vet mer?)! Alla body lotions och shower cremes är borta... Mitt hjärta blöder! Alla som känner mig någorlunda vet ju hur besatt jag är.. Det var ju meningen att jag skulle utöka min samling nu när jag äntligen bor i ett land med Sephora.. Vad ska jag ta mig till? Fick ta en tröstshoppingtur till Body Shop och köpa något som jag åtminstone haft förr... Det var ju sephoras créme brulée och guava passion jag ville ha.. Jag känner mig så naken utan dom, rädd... exposed...




The Well

Har varit på rundtur på The Well här på campus idag. Det är ett nytt träningscentrum som byggdes förra året. Det är enormt! Det finns allt - gym (med maskiner, fria vikter, plats för cardio och stretch mm), gruppträningssalar (som är tillgängliga även då de inte används för klasser), basketbanor, inomhusfotboll, volleyboll, badminton, squash, inomhuslöpbana (som om jag kommer använda den, ha!), klättervägg (stooor) m.m! Amazing! Finns ju såklart korridorer, omklädningsrum, pt-rooms, lounge och sånt också.. Student Health Center, Peak Adventures och lite annat kul är i samma byggnad, och runtomkring är det utomhusbanor av olika slag så anläggningen är verkligen enorm! Ska ta lite kort snarast så ni får se vart jag tänker bosätta mig.
Huvudingången.

Var inne på Peak Adventures innan träningen och kollade möjligheterna att hyra cykel - 10 dollar för en månad! Ska jag definitivt fixa snarast! (De hade ganska många kvar nu, men skolan börjar på måndag och då trodde han att de skulle försvinna ganska snabbt.) Blir lika amazed varje gång allt är så billigt! Något som däremot inte är lika billigt är kurslitteraturen... 219 dollar för EN bok!? Nästan 1400 SEK. Det är dit mina pengar kommer gå - var dock och betalade min hela housingfee igår - också något som antagligen inte är så vanligt (att betala allt på samma gång, och dessutom innan den första betalningen ska in), eller jag fick iaf några undrande blickar. Jag tänkte att det ju är lika bra att bli av med utgifterna på en gång så jag vet hur mycket jag har att shoppa för sen. Det var dock innan jag såg priserna på mina böcker.. Räkna med att jag läser 5 kurser, och varje bok har en obligatorisk bok och 2 rekommenderade (vilket ju betyder samma sak som "den boken behöver ni inte")... Låter kul va? Jag ska till banken idag eller i morgon och fixa ett amerikanskt bankkonto (eftersom det är något fel med mina svenska - alla tre - de funkar säkert i vanliga affärer (en utmärkt anledning till att shoppa idag-måste ju kolla om de funkar), men de funkar inte i mataffärerna), så jag ska meddela mitt kontonummer om någon skulle känna för att lämna bidrag till studierna;)
Hade tänkt gå bort till bokhandeln här på campus och kolla nu men tror inte jag hinner det.. Vart tog dagen vägen?! Om en timme eller så blir det förhoppningsvis en tur till Arden Mall, pratade med Michaela och de skulle nog dra dit efter att hon haft sitt möte med Tracey. Btw så kom jag in på en marketing-kurs, ska bli kul att se hur den är här i USA. Jag borde kunna komma med förslag på förbättringar, speciellt på radioreklamen här! I'll let you know how it goes! (och det är inte meningen att avsluta med nån sliskig amerikans line hela tiden, det bara blir så. Sorry.)

a eller ä, that's the question...

Jag har fått lite frågor om vart prickarna över mitt a i Finsbäck tagit vägen, och det är väl ingen nyhet att å, ä och ö inte existerar i den här delen av världen.. Det var ingen av mina nya vänner som kunde hitta mig på facebook så jag ändrade helt enkelt på mitt efternamn. Jag kommer dock alltid att heta Finsbäck med ÄÄÄ och min intention är att byta tillbaka, kanske inte inom en snar framtid, men i alla fall när jag är tillbaka i Sverige igen. Learn to live with it.

Förtydligande

Bilden på en pool i min header är inte poolen på campus. Om någon nu trodde det (no names).

Bildbevis från Sacramento!

Så, här kommer lite bilder från första dagarna (ingen speciell ordning). Enjoy!
Frukost första dagen, dock utan the oreos (vem vill ha kaksmulor till yoghurten?! -förutom amerikanarna då..)
The American River
American River
Skolans replika på Golden Gate
Välkomna till Campus!
Friday Night Lights (fast i CA då). Can't wait tills jag får se en match på riktigt!
Middag på ett mexikanskt ställe med några andra exchange students.
Några av de andra utbytesstudenterna - middag på ett mexikanskt ställe.
Old Sacramento - lite sightseeing med (svenskarna) Kristian och Michaela.
Lite annorlunda jämfört med "vanliga" Sacramento...
Lunch at Starbuck's.
Lunch första dagen, äntligen Starbuck's! ;)

Hängaövern

Hey everybody, here are some fun facts:

- California är den tredje största delstaten i USA (efter Alaska och Texas).
- Sacramento State har 28 000 studenter (currently enrolled).
- California har över 37 MILJONER invånare (nr 1 i USA).
.
Love from Alan

Grattis farmor!

Idag är en speciell dag, för idag fyller min fina farmor år! GRATTIS till dig! (även om jag vet att du inte läser detta så hoppas jag att ni som gör det kan vidarebefordra)

vad som hänt

I fredags var det orientation day här på campus. Vi är 71 utbytesstudenter (!) och de flesta kom nog dit.. Genomgång av vad som väntade, lite info och tips om California och Sacramento, även en tour på campus. Campus är jättefint! Härlig atmosfär, mysiga gångar, mycket grönt, ekorrar som springer omkring och bara allmänt bra liksom! Sista timmen på orientation kändes som forever, ville bara hem och sova. Det visade sig att jag inte var ensam från Sverige, vi är faktiskt 4 st - två tjejer och två killar - så det är väldigt skönt att kunna vila hjärnan genom att prata svenska lite då och då! Hade blivit förvarnad om att huvudet skulle bli tungt av all engelska och alla nya intryck, men såhär hade jag inte väntat mig! Har dock hört att det blir bättre så hoppas på det.
Igår var det ju sagt att det var möte kl 11, men det blev ju flyttat, alltså hade jag massa tid över till annat. Ville gärna åka till ett mall och shoppa, men tvingade mig själv att sätta mig vid datorn och kolla lite kurser. Tracey (som har hand om oss exchange students) trodde inte jag skulle behöva engelskan så jag har letat efter lite andra kurser som verkar spännande. En av de kurserna jag sett fram emot mest (International Trade) är mån-ons-fre så jag har lite funderingar på om jag kanske skulle skippa den och ta en som inte är på fredagar.. hade varit skönt att ha långhelg så man kan åka på utflykt och så.. Har mitt möte med Tracey imorgon så ska höra lite med henne vad hon tycker..
Igår efter mötet var det poolparty - sol, pool och pizza. Jag har aldrig varit på ett amerikanskt poolparty förut så jag tänkte att man väl har bikini och handduk med sig i princip, så jag förberedde mig för det, sen kom ett gäng hit innan för att vi skulle gå ihop och ingen hade med sig badkläder (till ett poolparty!?) så jag sprang tillbaka och bytte väska ("glömde" visst lite grejer, haha!). Mötte alla RA:s som har hand om oss i byggnaden, håller koll så allt fungerar och att alla sköter sig. Det tar nog lång tid innan jag vänjer mig vid att allt är så... amerikanskt. Älskar det! (Ni som känner mig vet ju hur jag är - och många av er tycker ju att jag skulle passa som handen i handsken i USA.)
Sjuka alkoholregler i USA - 21 år vet man ju att det är som gäller, men det är så strikt. Jag är den enda i min lägenhet som är över 21 (i någon månad till iaf), och om jag sitter i vardagsrummet och dricker ett glas vin och det kommer ut någon annan (under 21) så måste jag ta med mig min dricka och gå in i mitt rum och stänga dörren. Jag får inte heller ha mer än 1 liter eller 12 flaskor öl i mitt rum på samma gång.
Vi var några som planerade att gå ut igår kväll efter poolpartyt, och svenskarna från Uppsala (Kristian och Michaela) kom hit med öl&vin som vi drack (på mitt rum!). Trevligt, men tror alla var ganska trötta.. Tidig kväll och det var ganska skönt, är fortfarande väck i huvudet (borde det inte ha försvunnit nu?). I morse gick jag till Target och handlade lite grejer, bl a en mixer, skål och tallrik. Och jordgubbar. Vilka jordgubbar! Drömmen! Det kommer jag köpa mycket av känner jag på mig! Frukten här är överlag väldigt god, har inte testat så mycket olika än, men the basics har jag vågat mig på; bananer, äpplen (granny smiths), nektariner (yum!) och jordgubbar nu då. och MORÖTTER såklart. Alla vet ju att jag ääälskar morötter. Min roomie från Taiwan skrattade lite åt mig, men åt hon med, haha!
Idag fick vi guidad assistans med buss till ett mall. Det var inte det vi skulle åkt till först, men bussarna går så konstigt på söndagar (och annars också tycker jag - slutar gå typ 20.30 på en fredagkväll, vad hände där?) så vi åkte till ett annat som vi ej behövde byta buss eller något för att komma till. Jag har aldrig varit på ett mall (hör ni hur amerikanskt det låter? älskar det!) förut så jag har ju inget att jämföra med, men det kanske inte var det bästa.. MEN: det fanns Victoria's secret och Forever 21, två affärer jag aldrig varit i! Köpte bara en tröja - måste ju hålla mig till de bättre ställena;) Köpte en mobil också, så nu har jag ett amerikanskt nummer (916 248 12 59). Var också i old Sacramento. Jättemysigt ställe! Kändes lite som i en cowboy-/westernfilm! Fin utsikt vid the American River också.
Efter Old Sacramento hängde vi några vid poolen, men jag var nog inget vidare sällskap, halvsolvande med fötterna i poolen, haha! Behöver sova lite bara (är det normalt att vilja -vilja mamma, inte att faktiskt göra det -  sova middag två gånger varje dag?)!
Jag har tagit lite kort, men har ju fått höra en del klagomål från mig kära syster att jag inte kan ha den kameran (och nu verkar du få som du vill - adaptern funkar inte så kan inte ladda den när batterierna väl dör, tänkte faktiskt att jag kanske skulle fixa mig en ny - när jag ändå bor i USA borde jag kunna dokumentera det med fina bilder - kanske kan önska mig pengar till en i födelsedagspresent av någon vänlig själ?). Ska se om jag kan få upp lite kort här på bloggen snart, ska hänga lite med mina roomies från UK nu, ni har i alla fall fått er en längre uppdatering nu, jag skulle inte orka läsa allt, men till er som gjort det: well done!

Dåligt

av ledningen här på campus att inte meddela att mötet idag kl 11 var flyttat till kl 17.. Där stod vi, de snälla utbytesstudenterna och väntade tålmodigt när jag egentligen hellre hade gått loss på IKEA..

jodå

Efter ytterligare en dag kan jag konstatera att:
- coca-colan är godare i USA
- Listerine munskölj (i USA) bedövar munnen
- Essie-nagellack finns på Target
- huvudet blir tungt av att lyssna och prata engelska en hel dag
håll tillgodo, bättre uppdatering kommer men först: sova.

Sliten, jag?

Huvudvärk, ständigt tjutande i öronen, tunga ögon och en kropp som inte reagerar på hjärnans signaler... Är det det som är JET-lag? I så fall ber jag så vänligt att få slippa undan snarast.

Bjud på ett leende!

En liten uppdatering: resan gick bra, väldigt smidigt till slutet av Atlantenflygningen, efter det kände jag hur trött jag började bli. Jag höll mig dock vaken till kl 18 (lokal tid, 03 svensk tid) sen däckade jag på hotellet. Idag har jag checkat in på campus - och mitt rum! Det är inte direkt stort, men det funkar och det är gott om utrymme och förvaringsmöjligheter (jag fick ju inte ha med mig mer än 23 + 8kg så det är ganska mycket tomrum - till shopping!). Lite segt att det inte finns kuddar och täcke, jag har inte hunnit fixa det idag heller, så jag är glad att jag tog med mig påslakan och örngott jag kan använda.
Har varit i mataffären och köpt lite grejer (frukostmat, vatten och Carmex). Affären ligger vid ett mindre köpcentrum (finns också Starbucks - där jag åt lunch - american dream!) ca 25min promenad från campus. När jag frågade folk efter vägen tittade de konstigt på mig och frågade skeptiskt om jag verkligen skulle ? Dit var inga problem, hem kändes mindre kul. 35° (i skuggan), stekande sol, kånkandes på två stora tygpåsar (som jag hade med mig för att slippa alla plastpåsar - de packar i huur måånga påsar som helst, typ 2-3 varor/påse!) plus en axelremsväska fulla med grejer. Behöver jag säga att det var skönt när jag äntligen kom hem?
Jag har träffat två av mina "suit-roomies" också (har två till, men de har ej flyttat in än). Jättetrevliga tjejer verkar det som, en från UK och en från Taiwan. Kan meddela att det inte bara är jag som lider av JET-lag!
God natt!

Grattis Karin!

Vill passa på att säga grattis till min kusse Karin som fyller år idag! STOR GRATTISKRAM! Hoppas mormor läser detta och kan visa för dig:) Jag glömde såklart att skicka kort på flygplatsen och mina mobiler fungerar inte att ringa ut från, kan bara ta emot samtal och sms (och bara på den ena).

Grattis Karin!

127 hours

önskar jag att det var kvar så jag kunde få sova ikapp lite innan resan, men det är bara 5h och några minuter kvar tills planet lyfter och tar mig till första mellanlandningen i Amsterdam. Den långa resan över Atlanten sen har jag hört är svår att sova på - det finns ju massa filmer och spel att underhålla sig med (ni som känner mig vet ju att jag är lite svag för det där med film).
Inte för att det är särskilt intressant, men jag packade klart för sisådär 1h sedan - JAG! ha, börjar känna mig som Fiffi, hoppas bara jag har samma förmåga att få med mig allt trots sista minuten-hetsen..
Ska försöka fixa lite med bloggens design men kan inte lova något, jag är mycket bättre på att läsa bloggar än på att skriva själv, nu ville jag mest meddela att jag snart lämnar Sverige - vi ses 2012!

RSS 2.0